varilux e

Varilux e-series, snel wennen aan uw multifocale bril

De baanbrekende multifocale brillenglazen van Essilor, de Varilux S-series, hebben er een 'kleine broer' bij: de Varilux e-series. Dit brillenglas dicht het gat tussen volledige maatwerkglazen en 'standaard' multifocale glazen die geen rekening houden met uw persoonlijke oogkenmerken. Met Varilux e-series heeft u minder last van het 'schommeleffect' en kunt u profiteren van een snelle gewenning.

Weg met het schommeleffect door Swim Control™

Bij de standaard multifocale brillenglazen treedt vaak beeldvervorming op, het zogenaamde 'schommeleffect'. Voor veel mensen is dit een reden dat ze moeite hebben met het wennen aan een multifocale bril. De Varilux e-series introduceren daarom Swim Control™. De beeldvervorming is vaak het grootst aan de randen van de brillenglazen. Door hiermee rekening te houden en het brillenglas zeer nauwkeurig te ontwerpen, vermindert Swim Control™ schommeleffecten tot 50%. Hierbij speelt ook de productie met de voor Varilux unieke S Digital surfacing technologie een grote rol. Deze wordt met 5 patenten beschermd en niet voor niets, want deze technologie zorgt ervoor dat het hoogste niveau van precisie bereikt wordt en het glasontwerp tot in de finesses wordt gerealiseerd. 

eyecode™

Geen oog is hetzelfde, zelfs uw linker- en rechteroog verschillen van elkaar. Daarom wordt er bij de brillenglazen uit de Varilux e-series rekening gehouden met uw persoonlijke eyecode™. Door middel van het Visioffice meetsysteem verzamelen we diverse gegevens die uniek zijn aan uw kijkgedrag en uw ogen. Op basis van deze gegevens maken we een glasontwerp speciaal voor uw ogen, waardoor u een scherper beeld en verbeterd contrast ervaart.

Verschil met Varilux S-series

De Varilux e-series zitten tussen volledig gepersonaliseerde multifocale brillenglazen en 'standaard' multifocale glazen in. De stap tussen deze twee was voorheen vrij groot, zowel qua prijs als kwaliteit. Varilux e-series springt in dit gat en zorgt ervoor dat meer mensen kunnen genieten van de uitmuntende Varilux prestaties. Met Varilux e-series is er een multifocaal brillenglas bij dat het kijkcomfort vergroot en de gewenningsperiode verkleint door enkele belangrijke oogparameters mee te nemen in het glasontwerp. Varilux S-series neemt nog meer parameters mee en is volledig gepersonaliseerd, waardoor bijvoorbeeld het schommeleffect tot 90% vermindert tegenover 50% voor Varilux e.-series. Hierdoor sluit Varilux S-series nog net wat beter aan op de wensen van fijnproevers die gaan voor het beste van het beste.

Waar kiest u voor?

Wanneer u naar onze optiekzaak komt voor een bril, dan leggen we (eventueel na een oogmeting) graag de mogelijkheden aan u voor. Wij geven u een eerlijk advies, zodat u zelf een keuze kunt maken. U bent van harte welkom.

varilux-e-naast-het-artikel

Lees meer over de brillenglazen van Essilor


Top