varilux-brillenglazen-productiefilm-2

Varilux brillenglazen van fabriek tot in uw montuur

Heeft u zich wel eens gerealiseerd wat er allemaal bij kijken komt bij de productie van brillenglazen - en dan Varilux maatwerkglazen in het bijzonder - voordat de glazen bij u in uw bril zijn geplaatst? In bovenstaande video heeft Essilor, de producent van Varilux dit hele traject vastgelegd. Van de fabriek in Zevenaar tot en met uw bril bij ons in de optiekzaak. 

Alles begint met een rond kunststof schijfje waarin u nog geen brillenglas zult herkennen. Door verschillende automatische en handmatige handelingen in het laboratorium van Essilor verandert het kunststof schijfje in het ongeëvenaarde Varilux brillenglas. Bij aankomst in onze optiekzaak zijn de glazen overigens nog steeds volledig rond. Na ontvangst voeren onze specialisten allereerst een glascontrole uit door het glas te meten. Met behulp van een 3D-meting wordt de vorm en de maten van het montuur bepaald. Vervolgens gaan de glazen in de slijpmachine, waarin ze op maat van het montuur worden geslepen. Daarna worden de glazen door ons zeer nauwkeurig in uw montuur geplaatst. En klaar is uw nieuwe bril met Varilux brillenglazen. 

Als u de bril op komt halen voeren wij samen met u de laatste controle uit waarna u zelf het natuurlijke kijkcomfort van Varilux brillenglazen kunt ervaren.

verhaal van essilor

Lees meer over brillenglazen van Essilor


Top